Tłusty czwartek: Pączki Anny Lewandowskiej. Oto przepis na zdrowy przysmak

Tłusty czwartek to jeden z najsłodszych dni w roku. Polacy masowo udają się do cukierni, by kupić pączki i skonsumować je w gronie rodziny. Niedługo później pojawiają się jednak wyrzuty sumienia. Jest rozwiązanie na te rozterki! Zdrowe pączki według przepisu Anny Lewandowskiej. Sama trenerka fitness udostępniła przepis na te przepyszne kulinarne wariacje. Sprawdźcie go!

Anna Lewandowska znana jest doskonale w naszym kraju. Żona najlepszego polskiego piłkarza – Roberta Lewandowskiego – postrzegana jest jako propagatorka zdrowego stylu życia. Co jakiś czas organizuje obozy dla kobiet znad Wisły, gdzie pojawia się mnóstwo chętnych, chcących zmienić swoje życie i zadbać o formę.

Niektóre później dzielą się swoją metamorfozą i robi to ogromne wrażenie. Oczywiście, jednym z elementów dobrego prowadzenia się są regularne ćwiczenia. Nic one jednak nie dadzą, jeśli za nimi nie pójdzie odpowiednia dieta. Anna Lewandowska próbuje więc szerzyć wiedzę i budować świadomość podopiecznych za pośrednictwem swoich kanałów w mediach społecznościowych.

Często na nich pojawiają się przepisy na zdrowe potrawy, które smakują tak samo lub nawet lepiej niż tradycyjne. Tym razem nadszedł czas na Tłusty Czwartek. Nie mogło więc zabraknąć receptury na zdrowe pączki. Sama autorka określa je jako „zdrowe łakocie”. Warto spróbować, a wyrzutów sumienia na pewno będzie zdecydowanie mniej!

Tłusty Czwartek: Przepis na pączki Anny Lewandowskiej.

Składniki:

– 80 ml oleju kokosowego
– 70 ml miodu
– 4 jaja
– 100 g mąki kokosowej
– 1/2 łyżeczki sody

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Lewandowska ® (@annalewandowskahpba) on

Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z funkcją pieczenia góra-dół. W misce mieszamy dokładnie mąkę kokosową z sodą oczyszczoną. Olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po ostudzeniu umieszczamy razem z miodem w malakserze i blendujemy do uzyskania jasnej i puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym jajku. Na koniec wsypać zawartość miski z suchymi składnikami. Uzyskaną masę przekładamy do foremek na około 1/2 wysokości. Pieczemy 12-15 minut. Po upieczeniu pączki studzimy na kratce i dekorujemy według własnych preferencji.

źródło: se.pl