Sałatka letnia z kaszy kuskus. To specjał kuchni libańskiej. Warto spróbować

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Sałatka tabbouleh to specjał kuchni libańskiej. Proponujemy przepis na sałatkę tabbouleh z kaszy kuskus, czerwonej cebuli i świeżych ziół. Sałatka tabbouleh jest smaczna i zdrowa, a przepis na tabbouleh jest naprawdę prosty. Sprawdź, jak smakuje ten arabski przysmak.

Składniki
szklanka kaszki kuskus

sól

2 pęczki natki pietruszki

kilkanaście listków mięty

2 pomidory

1/2 czerwonej cebuli

2 łyżki oliwy

sok z cytryny

pieprz

Przygotowanie krok po kroku:
1. Kuskus zalewamy szklanką wrzątku, solimy, przykrywamy.

2. Natkę i miętę drobno siekamy, pomidory i cebulę kroimy w małą kostkę.

3. Kaszę kuskus po 10 minutach wzruszamy widelcem, dodajemy pokrojone listki i warzywa.

4. Polewamy oliwą i skrapiamy cytryną, posypujemy pieprzem. Mieszamy i sałatka tabbouleh gotowa!

źródło: beszamel.se.pl