Jeżeli już wcześniej próbowałaś piec własne bułeczki cynamonowe, to ten przepis cię zaskoczy. Bardzo prosty przepis

Jest kilka punktów w trakcie dnia, bez których trudno mi normalnie funkcjonować. Jednym z nich jest poranna kawa w połączeniu z bułeczkami cynamonowymi. Ten wyjątkowy smak cynamonu, który idealnie współgra z mocną i gorącą kawą. Po takim połączeniu jestem w stanie stawić czoła nawet największym wyzwaniom w ciągu dnia.

Większość ludzi nie zwraca sobie głowy wypiekami i decyduje się na zakup gotowych ciast. Podobnie sytuacja wygląda z bułeczkami z cynamonem. Tymczasem zrobienie ich jest naprawdę łatwe. Wydaje mi się, że każdy jest w stanie wypróbować ten przepis.

Jeżeli już wcześniej próbowałaś piec własne bułeczki cynamonowe, to ten przepis cię zaskoczy. Przynajmniej tak było w moim przypadku, ponieważ nigdy wcześniej nie spotkałam się z tak łatwym i prostym sposobem na wypiek tych bułeczek.

Zobacz jak wykonać przepyszne bułeczki poniżej.

Będziesz potrzebować:
Na ciasto:
300 gramów mąki
1 jajko
35 gramów masła
2 łyżeczki cukru
Szczypta soli
1/4 szklanki drożdży
125 ml ciepłego mleka

Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aby stworzyć jednolitą masę. Następnie nakryj miskę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę.

Na nadzienie:
35 gramów masła
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka cynamonu

Rozwałkuj ciasto i rozsmaruj na nim masło. Następnie równomiernie posyp ciasto cukrem zmieszanym z cynamonem. Zroluj ciasto i podziel na osiem części. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Smacznego!

źródło: pl.newsner.com