Jedz te produkty, a unikniesz bólu głowy przy zmianie pogody

Raz świeci słońce, kiedy indziej leje i wieje… Aby nie przypłacić tego bólem głowy, skorzystaj z naszych rad.

1. Rano stosuj specjalny ucisk, tj. środkowym palcem prawej dłoni uciśnij mocno 3 razy punkt, który: leży prosto nad zewnętrzną kostką prawej nogi i znajduje się w odległości równej długości tegoż palca.

2. Do śniadania pij herbatkę z żeń-szenia – 1 łyżeczkę rozdrobnionych korzeni zalej 1 szkl. wrzątku i przykryj na 8 minu. Jedz porcję gotowanej lub pieczonej morskiej ryby (np. na obiad) lub gotowane jajko (np. na kolację) – zawarta w nich witamina D zwiększa odporność organizmu na zmieniające się gwałtownie warunki atmosferyczne.

3. Polewaj dłonie i przedramiona chłodną wodą – jeden raz dziennie np. przez 30 sek.

źródło: interia.pl

Share