Anna Lewandowska od kilku lat cieszy się ogromna popularnością w mediach społecznościowych. Trenerka personalna, oprócz kanału na YouTube prowadzi także sklep ze zdrową żywnością, czasem dzieląc się z fanami przepisami. Jej przepis na chłodnik robi przedświąteczną furorę.

Anna Lewandowska cieszy się ogromną popularnością, a jej treningi nadal są powielane przez mnóstwo kobiet. Jej aktywność w mediach społecznościowych wiąże się także z promowaniem swojego małego sklepiku ze zdrową żywnością. Celebrytka czasem dzieli się z fanami przepisami na różne zdrowe i dietetyczne potrawy. Zdarza się, że przepis robi prawdziwą furorę wśród internautów. Tak też było w tym przypadku.

Od pewnego czasu w Internecie pojawiają się pozytywne relacje na temat chłodnika świątecznego, którego zdjęcie żona Roberta Lewandowskiego opublikowała na swoim Instagramie. Wiele osób przyznało, że spróbowało zrobić taki samemu i efekt jest bardzo zadowalający. Pojawiają się nawet porównania do pewnych dań Magdy Gessler.

Anna Lewandowska: przepis na chłodnik

Aby sporządzić chłodnik według przepisu celebrytki należy przygotować:

Warzywa: 500 gram buraków, 1 ogórek, 1 pęczek rzodkiewki

Dodatki: 3 jajka, 1 litr jogurtu roślinnego (np. kokosowy), sok z połowy cytryny, 2 łyżki natki pietruszki, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki koperku

Przyprawy: szczypta soli, pieprzu i cukru

W pierwszej kolejności należy umyć i ugotować buraki. Warzywa wyjąć do ostudzenia, a wody nie wylewać, zamiast tego, gdy przestygnie dodając do niej przyprawy, jogurt roślinny oraz sok z cytryny. Ogórek, ugotowane buraki oraz rzodkiew należy pokroić w słupki, a następnie dodać je do zupy. Kolejnym krokiem jest ugotowanie jajek na twardo, obranie ich ze skorupy oraz pokrojenie. Jajka dodawać do zupy, tuz przed podaniem.

Przepis nie wydaje się być trudny i być może dlatego został tak licznie wypróbowany przez internautów. Pojawia się wiele głosów, które oznajmiają konieczność jego wykorzystania na wielkanocnym stole. W szczególności ten przepis może się przydać osobom, które chorują na celiakię, a więc nie tolerują glutenu. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego, świątecznego żurku.

Porównania do Magdy Gessler niektórych komentujących bawią, jednak ci, którzy spróbowali wykorzystać przepis z całą stanowczością upierają się przy tym zdaniu. W takim razie pozostaje tylko czekać na świąteczny przepis znanej restauratorki.

źródło: pikio.pl